Voorziening

De kas


Geschreven door Janine

Centraal op het ons terrein staat “de kas”. We hebben deze kas tweedehands gekocht en samen opgebouwd. De kas heeft meerdere functies voor onze vereniging en is bovendien een openbare ruimte waar bezoekers gebruik van kunnen maken. In de kas worden groenten en andere planten opgekweekt in de lente. 


Op de plantentafels vullen we kweekbakken met kweekaarde en zaaien hier de groenten in. Ook de zaden die we in de herfst van bloeiende planten hebben geoogst worden hier ingezaaid. Volgens een rooster geven we de kweekbakken water en houden in de gaten of alles goed groeit. Zodra de planten groot genoeg zijn kunnen ze in de tuin worden geplant. De groenten komen in de moestuin en de bloemen in de bloembakken en verder verspreid over het terrein.  Waar we geen plek voor hebben wordt uitgedeeld aan bezoekers die hiervan op de hoogte worden gesteld met een oproepje op Instagram. De kas is verder ingericht met een tafel en banken waarin materialen kunnen worden opgeborgen. Deze zitplek gebruiken we voor onze koffie-uurtjes als het slecht weer is of we doen een spelletje in de avond. 


We kunnen er koffie zetten en een vuurtje stoken in de kachel, dit doen we ook voor bezoekers, bijvoorbeeld tijdens de openbare koffie-uurtjes op de eerste zaterdag van de maand. De kas heeft op deze manier de functie van gezamenlijke woonkamer gekregen. Ook als je als bewoner visite krijgt is dit een fijne plek om even samen te gaan zitten. Iedereen is welkom in de kas, bezoekers kunnen er ook zelf een kopje koffie zetten. Natuurlijk zitten we bij mooi weer het liefst buiten. Verspreid over het terrein staan bankjes en picknicktafels waar we kunnen zitten om te eten, lezen of gewoon te genieten van het groen. 

Bron: Tiny House Living - Monique van Orden  /  Foto: BlueMonque

© 2021 - 2023 Tiny Houses Duinvallei  |  Deze website is met veel liefde, tijd, eigen middelen en de grootste zorg voor je samengesteld door de bewoners van Tiny Houses Duinvallei. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie en adviezen te verstrekken. Desondanks kan de informatie verouderen of onjuistheden bevatten. Je kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen.

Hier heb je wat zelfgemaakte cookies. Wij delen deze uit op onze website om je ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie, klik dan hier.

Weggooien

Lekker